STŘÍKANÉ SÁDROVÉ OMÍTKY

Při uvažování nad omítkami jsme dospěli k tomu, že potřebujeme pomoc a rozhodli jsme se tedy pro stříkané sádrové omítky. Sami dva bychom omítky dělali hodně dlouho a výsledek by jistě nebyl tak profesionální jako od firmy. Omítky jsou tedy další etapou (po střeše a oknech), kterou jsme se rozhodli svěřit jiné osobě.


Na doporučení jsme dostali telefonní číslo na místního pána. Po telefonu super domluva, hned přijel na zaměření a cenová nabídka ucházející. Plácli jsme si a čekali až bude mít čas. Ten měl nakonec dříve než se čekalo a tak jsme dodělávali elektřinu ještě zároveň s omítkami (viz předešlý článek). 

Chlapi nastoupili v pondělí 27.7.2020 a hned se pustili do příprav. Nanosili si všechen materiál a začali penetrovat zdi, zakrývat okna a usazovat hliníkové rohy. 





Bohužel nemám ani jednu fotku ze stříkání, dokonce jsem u toho ani nikdy nebyla. Vždy jsem byla buď v práci nebo jsem zrovna jela pro materiál. Každopádně k aplikaci se používá stroj jako na fotce. Ten se připojí na vodu, elektřinu (380V) a už se jen láduje sypkou směsí a hotovo. Z hadice se pak stříká omítka rovnou na zpenetrované zdi a následně se omítka stáhne, urovná a vyhladí. Tím, že jsme měli teplé počasí, omítka schnula velmi rychle.


Podkroví zabralo týden - v podstatě co den, to místnost hotová. Přízemí zabralo také týden a to nám chlapi dokonce udělali i strop v technické, kde nebude sádrokartonový podhled a strop v kumbálu pod schody.
Pro chlapi samozřejmostí, pro mě milým překvapením, bylo, že po sobě vš uklidili, a poslední den věnovali opravám drobných nerovností, které tu a tam vznikly. někde byl důlek, bublinka, rýha apod...




 


Omítky jsou naomak opravdu hladké a krásné už sami o sobě. Místnosti hned vypadají jinak. 

Suma sumárum cca 337m2 za 116 tisíc.

Komentáře

  1. jak se řešila připojovací spára kolem oken? vidím tam pásky. nic víc? jen se natáhla omítka na pásky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, k rámům oken se dala apu lišta a pouize natáhla omítka.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ