ZATEPLENÍ STŘECHY FOUKANOU IZOLACÍ

Zateplení střechy je provedeno foukanou celulózovou izolací climatizér plus od společnosti CIUR v tlouštce 40 cm na ploše cca 90m2. Realizaci provedla firma Izotrade s.r.o. 10.11.2020. Celkem máme nafoukáno 46 kubíků celulózy.


Pro celulózu jsme se rozhodli především kvůli hodnotám fázového posunu tepla, které je mezi izolanty nejlepší. Znamená to, že v létě izolace dlouho odolá vysokým teplotám venku a nepustí je dovnitř - prostě se v podkroví neuvaříte ani v parných dnech. Navíc se jedná i přírodní a recyklovaný materiál což se mě osobně velmi líbí.

Samotná realizace proběhla velmi rychle a hotovo bylo za nějakých 3,5 hodiny. Pánové z Izotrade ráno přijeli, připravili si vše potřebné, napojili hadice a začali hned foukat. Izolace v pytlích se sype do násypky a pomocí šněků a vzduchového čerpadla se žene skrz hadici, kam je potřeba. Dosah je až 100 m, takže pánové ani nemuseli zajíždět na pozemek.






Jediná nevýoda je, že při aplikaci izolace dost práší, což by znamenalo problém, pokud bychom už třeba bydleli... naštěstí je možnost dostat hadice na půdu i skrze střešní výlez a mít tak půdní schody uzavřené a obytný prostor chráněný před prachem. My této možnosti nevyužili, protože jsme se báli možného poškrábání plechové střechy a hlavně nám prach v této fázi stavby vůbec nevadí, protože ho tam stejně je ještě plno, takže trocha navíc se ztratí.

Komentáře

  1. Mohu se zeptat na cenu zateplení ? Máte to na m2 nebo kubík ? Za chvíli mě to čeká taky (Climatizer plus) Děkuji

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ