VÝMALBA A POKLÁDKA DLAŽBY V PŘÍZEMÍ

Už se konečně blížíme do finále, a tak nastávají takové ty hezké práce, kdy dům zevnitř dostává svou finální podobu a už se konečně podobá obyvatelnému objektu. Porod se už blíží, takže spěcháme, snažíme se.


Nejdříve jsme začali výmalbou stropů. Na ty jsme zvolili barvu HET klasik. Je krásně bílá, výborně kryje a dobře se s ní pracuje. Zároveň není nijak drahá. Na celý dům bylo zapotřebí celkem 5 balení po 18 kg. První vrstvu jsme více naředili a přimíchali penetraci. Další vrstvy (celkem 3) už bez naředení. Rohy stěna-strop jsme vyplnili akrylem a zamalovali barvou protože akryl není stejně bílý jako barva, spíše je do šedožluta.


 

Následně jsme se pustili do výmalby stěn. Na ty jsme použili omyvatelnou barvu Dulux Easy Care v odstínu bílý mrak. Ta se neředí, proto jsme jako první vrstvu zvolili opět naředěný HET s penetrací. Pak stačili 2 vrstvy omyvatelné barvy. Pohledově by stačila jedna vrtstva, protože opravdu výborně kryje ale pro plnou omyvatelnost jsou zapotřebí vrstvy dvě. Na celý dům jsme brali 7 balení po 6,5 kg a k tomu jedno malé balení 2,5 kg. Po první vrstvě barvy jsme začínali vidět další a další nedokonalosti omítek - tu škrábanec, tady rýha, malý důlek... Vše se spravilo finishkou na sádrokartony před druhou vrstvou.

Zdi jsou opravdu krásně bílé, jsme spokojeni. Původně jsme mysleli, že na malování použijeme tlakovou pistoli ale omyvatelná barva není vhodná na tento typ aplikace, takže jsme volili klasické válečky a holt to trvalo trochu déle a stálo to trochu více úsilí.

Když bylo vymalováno mohla se začít pokládat podlaha v přízemí. V celém přízemí máme dlažbu Marazzi Treverkhome Larice ve formátu 20x120cm. My bychom to dělali asi sto let, proto jsem oslovili obkladače a nelitujeme. Krásná, rychlá, bezproblémová práce. Začal v pátek a v úterý bylo hotovo. Nepoložil pouze dlažbu v koupelnách, protože tam zatím nemáme obložené zdi.


Při pokládce používal levelling system a dokonce jsme měnili již zakoupenou spárovací hmotu na jiný odstín a naprosto bez problému. U dveří je pak místno jakýchkoliv lišt zvolen probarvený silikon. Nemáme sokly z dlažby ale rozhodli jsme se pro HDF lišty v bílé barvě od společnosti Döllken, konkrétně Cubu flex v tloušťce 13 mm a výšce 60mm. 





Komentáře

  1. Dobrý den,
    můžu se zeptat jakou spárovací hmotu a odstín jste použili? Plánujeme stejnou dlažbu. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      spárovací hmota je Mapei ultracolor hnědá (142)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ