MÁME STŘECHU. VOLEJTE SLÁVA A TŘI DNY SE RADUJTE.


Máme střechu a je nádherná. Alespoň tedy pro nás. Jsme moc rádi, že jsme střechu nechali na firmě a práci jen kontrolovali. I firma totiž, která má normálně střechu naší vělikosti za týden hotovou, na tom strávila dvojnásobek času. Nevím jak bychom to zvládli my... Z výsledku jsme ale nadšeni.



Krov je tvořený střešními nosníky STEICOjoist, které jsou lehké ale přitom vysoce zatížitelné. Eliminují tepelné mosty a poskytují díky svým rozměrům dostatečný prostor pro izolaci krovu aniž bychom museli dělat dodatečné rošty. Jsou totiž 40 cm vysoké a vytvoří tak dutinu mezi střešní krytinou a stropními deskami pro foukanou izolaci.

Materiál na střechu nám přivezli 6.1.2020 a hned kluci začali s přípravami a meřením. Bohužel se podařilo sehnat jeřáb až na čtvrtek 9.1.2020 a navíc přijel pozdě a hned se rozbil.... My prostě nemůžeme mít nic jednoduché. Naštěstí se závada vyřešila příjezdem technika na místo a podařilo se usadit vrcholovou vaznici na místo.
Následující dny chlapi usazovali nosníky a kleštiny. Trvalo to déle než původně mysleli zejména proto, že spoje nosníku a kleštiny se musí vyztužit OSB deskou. To znamenalo nařezat lichoběžníky přesně pasující do nosníku, připevnit a až následně potom přidělat kleštinu.





Potom už byl postup stejný, jako pro jakoukoliv jinou střechu. Přidělat okapničky, háky na dešťové svody, položit folii (Dörken Delta Max), latě a impregnovaná prkna a pak falcovanou krytinu (Ruukki Classic D). Nemáme žádná střešní okna, takže byla práce o něco jednodušší. Nadruhou stranu máme na střeše výlez, komínek odvětrávání kanalizace a prostupky pro kabely - anténní, pro budoucí FVE a pro sichr. Pro střešní výlez kluci museli naohýbat oplechování a prostupky na kabely se budou dělat dodatečně až s elektřinou.

Komentáře

  1. Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli by jste byli ochotni poskytnout výkres vašeho krovu s osb i nosníky (chci aplikovat)? Děkuji Radim Jurča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, napište mi na pasiv-svepomoci@seznam.cz a pokusím se. díky

      Vymazat
  2. Zdravím. Budu teď dělat krov ze steico nosníků svépomocí, tak hledám inspiraci v provedení. Asi vám tam nakonec nedali Steico (dřevovláknitá stojna a pásnice z lepene překližky), ale ty české (OSB stojna a pásnice z KVH). Zaráží mne, že nemáte na foto vyztužení konce nosníků u pozednice. Podle podkladů výrobce a i detailů z vašeho projektu to je nutnost. dál by mě zajímalo, jak jste řešili výztuhy proti klopení nosníků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      upřímně nevím jak odpovědět .... střechu jsme nedělali svépomocí ale měli jsme firmu. Prostě jsme si netroufli. Výztuhy na koncích tedy asi opravdu nemáme, takže bohužel neporadím

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ