ROZVODY VZDUCHOTECHNIKY

Jakmile se dalo na anhydrit bezpečně vstoupit a chodit po něm, vrhli jsme se na rozvody vzduchotechniky. Rekuperační jednotky i rozvody máme od firmy Tehrmwet, která nabízí tři druhy instalace - na klíč, "Pan Lorenz" - kde Vás provází instalací pomocí rad a komplet svépomocí. My se rozhodli pro svépomocnou montáž.


 

Rozvody vzduchotechniky máme kombinované - spiro i flex. Začali jsme instalací rozvodných boxů ve spižírně, kde nám vede i nejvíce trubek. Podle plánu od Thermwetu jsme postupně osazovali a spojovali jednotlivé prvky. U přívodů i odvodů vzduchu v místnostech jsme zatím neosazovali koncové prvky ale nechávali jen trubky s rezervou pro pozdější připojení. 

Přívod a odvod vzduchu do patra vede ve spiru v průměru 125mm. Nahoře jsou pak rozvodné boxy a do jednotlivých místností v podkroví už vedou pouze flex trubky. Spiro potrubí jsme ke stropu přidělávali pomocí objímek, flex trubky potom pomocí stahovacích pásek navrtaných do stropu. V podkroví, kde máme OSB jsme navíc šroubovali skrz butylovou pásku, abychom  neničili vzduchotěsnot domu. V přízemí jsme jen šrouby zatřeli vzduchotěsným nátěrem.



Po prvotních rozpacích a telefonickém hovoru s technikem o správné montáži byla nakonec instalace vcelku snadná. S trochou nadsázky vlastně stačí jen pospojovat několik trubek a spoje přelepit páskou. Zbylý materiál si Thermwet odebere zpět, takže nám ani nic nezbyde. Díky komunikaci i dodržení termínů a schopnosti člověku vyjít vstříc, mohu Thermwet jen doporučit. Co se týče chodu jednotky, zatím nemůžeme soudit - doplníme až bude v provozu.



Komentáře

  1. Ahoj, nemohli byste poslat na SZ vaší nabídku an rekuperaci od Thermwet? Mám na ně dobré reference ještě odjinud (tam to bylo i s montáží), a už i cenovou nabídku, líbí se mi u nich možnost montáže svépomocí s poradenstvím, nicméně cena za jednotku mi přijde přehnaně vysoká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednotku máme v nabídce za 56 610,- jestli Vám to nějak pomůže. Taky se mi zdála trochu vyšší ale už jsme byli rozhodnuti :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ