DOTACE NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM KROK ZA KROKEM - 2. ČÁST

Úspěšně jsme dokončili stavbu, zkolaudovali a doložili všechny potřebné dokumenty pro Státní fond životního prostředí a Ministerstvo životního prostředí nám zaslalo krásnou sumu na účet v rámci dotace Nová zelená úsporám pro stavbu rodinných domů.

 

Zopakujme si, že na stránkách www.novazelenausporam.cz naleznete všechny potřebné informace a kontakty na pracovníky, kteří, z naší zkušenosti, velmi pomohou a zodpoví všechny dotazy. Nás se týkala ještě NZÚ výzva 2014-2021 a nutno říci, že nová výzva 2021-2030 má o trochu jiné podmínky, proto se informujte vždy konkrétně.

My jsme žádali o podporu z oblasti B.2+B.3+na zelenou střechu. Měli jsme zarezervováno 547.600,-. Nakonec bylo vyplaceno 558.600,- protože v průběhu došlo k navýšení podpory na zelenou střechu.

K doložení realizace bylo zapotřebí:

- Formulář "Dokumenty k doložení realizace", kde se vyplnilo, co vše předkládáme a v jaké výši byly uplatnitelné náklady
- Výpis z účtu, aby bylo patrné vlastnictví účtu, na který si přejeme vyplatit dotaci
- Faktury a doklady o jejich zaplacení na uplatnitelné položky (Jen faktury za technologie a okna byly za milion, takže jsem doplnila ještě pár dalších, především za zateplení a konstrukční materiál a bylo hotovo)
- Zápis v katastru nemovitostí
- Protokol z Blower door testu
- Aktualizovaný krycí list technických parametrů, protože jsme použili více EPS do podlahy, jinou vatu v podkroví a lepší hlavní dveře. Bylo potřeba tedy přepočítat hodnoty
- Formulář pro změnu žádosti, protože jsme aktualizovali energetický posudek a protože jsem se mezitím vdala (s  tím souvisí i nutnost doložení kopie oddacího listu)
 
Většinu dokumentů jsem zaslala elektronicky datovou schránkou. Ostatní dokumenty, kde byl například vyžadován originál, jsem zaslala doporučeně na adresu krajského pracoviště Státního fondu životního prostředí. 

Samotná administrace pak trvala dva dny a do 10 dnů jsme měli vyplacenou i dotaci :)


Komentáře

  1. Dobrý den, pro dotaci na zelenou střechu jste dokládali nějaké faktury nebo speciální projekt?
    Gratuluji k domu i získání dotace. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      na zelenou střechu jsme dokládali projekt - technickou zprávu a výkresy (půdorysy s domem a řez) a následně faktury za folii, zeminu, řízky rozchodníků...

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ