JAK BUDE VLASTNĚ NÁŠ DŮM VYPADAT



Tak to je on, náš šampión :).


Pohled z Jihu
Zadání od CHKO znělo jasně, dům s obytným podkrovím a sedlovou střechou se sklonem 40°. Chtěli jsme jednoduchou kompaktní stavbu, tak trochu nadčasovou. A takhle to dopadlo.
Nám se dům moc líbí, tak doufám, že ho takto i zvládneme postavit.

Půdorys domu jsem kreslila sama. Inspirací byly různé projekty domů doplněné o naše požadavky. Projektant pak půdorys poupravil tak, aby vše sedělo do modulu VPC cihel a nemuselo se řezat (nebo jen minimálně) a taky aby vycházely schody a okna.
1.NP
2.NP


Před domem bude kryté parkovací stání pro dvě auta se zelenou střechou, na kterou chceme taky dostat dotaci.

Pohled ze Severozápadu - vjezd na pozemek


Komentáře

  1. Dobrý den, narazil jsem na váš blog o stavbě pasivu z VPC. Uvažujeme o podobné cestě k novému bydlení a zatím jsme ve fázi sbírání myšlenek a zkušeností. Prosím mohu se zeptat, s kým jste spolupracovali na arch. studii a projektové dokumentaci? Případně jaké jsou vaše zkušenosti najít dobrého projektanta na stavbu z VPC? Moc dík :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      projekt máme od pana Martínka (pasiv-projekt). Vzhled domu včetně vnitřního uspořádání je kompromis mezi projekty, které jsme za tu dobu rozhodování viděli, ale mohu říct, že je velmi, velmi inspirovaný obdobným projektem, který nás ihned zaujal, od fy Porsenna.
      Najít projektanta nebylo úplně snadné - prakticky nikdo v okolí toto nedělá ale nám nevadilo hledat i v šiřším okolí a vybrat si projektanta z větší dálky. Určitě nám hodně dali osobní schůzky, kde jsme si dost věcí ujasnili. Nakonec asi rozhodoval osobní pocit a zatím snad můžeme říct, že nelitujeme. Projektant s námi celou doby výstavby spolupracuje a odpovídá na mé (ne vždy chytré :D) dotazy a snaží se najít optimální řešení, když vznikne problém.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ