ZÁZEMÍ NA STAVBĚ - NAŠE BOUDA



Protože stavíme svépomocí, rozhodli jsme se svépomocí vyřešit i stavební boudu a otestovat tak svoje stavitelské dovednosti.





Začali jsme pěkně ručně s lopatou vyrovnávat plac pro budoucí boudu. Lépe řečeno, Tom začal pěkně ručně vyrovnávat povrch. Já seděla na židličce hned vedle a vše dokumentovala 😋...

Pak jsem už ale i já přiložila ruku k dílu a začali jsme s montáží rámu na budoucí boudu. Musím říct, že zkouška to byla dobrá. Ačkoli jsem měla připravený plánek, hned jsme museli změnit několik věcí a později se objevili i jiné dílčí problémy. Například jsem při plánování, tak nějak pozapomněla, na diagonální vzpěry. Použili jsme 4 KVH hranoly 8x8cm do rohů a dále střešní latě 4x6cm z pily nedaleko.



Rám boudy jsme pokrývali deskami, které jsem měla z práce zadarmo. Očekávám, že nevydrží dlouho, ale alespoň rok by to být mohlo. A to stačí. Střecha je z OSB desek s asfaltovým pásem navrchu. Podlahu pak tvoří palety s deskou, které mám také z práce. Konstrukce stojí v rozích na dlažebních kostkách.

Tak není to kráska na výstavy, to víme, ale svůj účel splní a celkové náklady na stavební boudu i záchod (ano, postavili jsme si i menší budku jako záchod) byly necelé 4.500,-.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ