PŘÍPRAVY NA ZALITÍ ZÁKLADOVÉ DESKY


Bylo potřeba konečně dokončit základovou desku, abychom se trochu pohli dál, a tak jsme se pustili do všech nezbytných příprav.

Začali jsme zavážením a hutněním. Bohužel se ukázalo, že nám bagr nedosáhne tam, kam potřebujeme, a tak jsme se chopili lopat a hlínu roztahovali uvnitř desky pěkně postaru - ručně. Ke ztracenému bednění jsme dávali betonový recyklát a postupně vrstvy po cca 20 cm hutnili.
Ikdyž jsme pracovali tvrdě celý víkend, neudělali jsme ani polovinu. Domluvili jsme tedy na další víkend větší bagr s tím dokončit vše tak, abychom mohli na konci června desku zalít.

Další akcí na pořadu dne byly přípojky. Museli jsme nejdřív najít prostupy skrz základové pasy a do připravených prostupů protáhnout přípojky vody a kanalizace.



Tak trochu jsem čekala, že to bude problém, nicméně prostupy jsme našli bez problémů a přípojky byly rychle hotové.

Bagrista ještě trochu upravil terén a přerovnal hlínu, takže máme na pozemku pořádek a dá se zase zajet skoro až ke stavbě.

Přes týden jsme dodělávali přípravy na další zasypavání a hutnění. Bylo potřeba položit kanalizaci uvnitř domu, udělat základ pro schodiště a dovézt štěrk.


Bagr má rozbité čerpadlo, a tak zavážíme my. Do konce června už tedy zalít nestihneme ale chceme co nejdříve - už takhle máme velké zpoždění oproti plánu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ