ZÁKLADOVÁ DESKA


Přesně 2 měsíce od vylití základových pasů jsme se dočkali a zalévali i základovou desku.


Ráno jsme vyzvedli pomocníky, 360° laser s detektorem a jeli na stavbu. V 7:30 přijela pumpa a řekli jsme si co a jak. Začali jsme vyléváním prostřední stěny ze ztraceného bednění a základu pro schodiště. Pak jsme pokračovali hezky pruh za pruhem směrem k pumpomixu. 

Tomáš vyléval, dva rovnali povrch hráběmi a já chodila a kontrolovala výšku detektorem na lati. Asi v polovině nám došla baterie v detektoru a protože 9V baterie nemáme v zásobě, rychle jsem vyjela nějakou koupit. Stihla jsem to ještě než přijel druhý mix.

Aby to nebylo tak jednoduché, stala se malá chybička v odhadu - po vyčerpání druhého mixu nám chyběl ještě cca kubík. Naštve to ale nedá se nic dělat. Přijel tedy ještě třetí mix s kubíkem a ten už jen korýtkem shodil na desku. Zbytek betonu z pumpy jsme nechali shodit na plachtu a použili ho na doplnění betonu do ztraceného bednění parkovacího stání. Protože pořád nemáme díry na plotové sloupky - schválně jsme nechávali v bednění ještě místo a nezalévali je až po okraj, právě aby bylo kam dát zbylý beton. Vyšlo to krásně.
Za dvě hodinky bylo vše hotovo a mohli jsme jet. Odpoledne jsme pak ještě vyzvedli hydroizolaci a jeli desku zkropit. Bohužel se vlivem sluníčka udělaly prasklinky, ale opravdu jen malé.
Jakmile přijde faktura za beton, budeme mít spočítány komplet náklady za základovou desku a samozřejmě je sem dáme (viz strana rozpočet stavby) 😉. Taky jsem myslela, že uděláme timelapse video z fotopasti, která snímá naši stavbu každých 10 minut, ale bohužel se stalo, že baterie došly a já si toho nevšimla. Fotopast přestala snímat 2.7.2019, takže tam není to nejdůležitejší a sice, zasypání desky, výztuž, betonáž...Mrzí nás to, ale čas nevrátíme.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ