BEDNĚNÍ A ZALITÍ STROPU


Vložky na svém místě, armatura hotová, venkovní teplota klesá - není na co čekat a je nutno strop zalít. Proto je pořeba celý strop ošalovat a pořádně podbednit.



Použili jsme OSB desky různých tlouštěk - 18mm, 20mm, 25mm a natloukací hmoždinky Fisher 8x80. Výška stropu byla dle projektu 20cm, ale my jsme 1cm přidali, aby nad kari sítěmi byl alespoň nějaký beton - a dobře jsme udělali.

Desky jsme si nařezali na zhruba 30 cm a na rozích domu jsme si určili správnou výšku stropu pomocí latě, šlaufky (hadicové vodováhy) a následně provázku. Do každého rohu domu jsme připevnili lať a na jedné si určili výšku - 55 cm. Pomocí šlaufky jsme si tuto rovinu přenesli na zbývající latě a spojili rovinu provázkem. Takhle jsme našli nejvyšší bod - usoudili, že strop bude místo 20cm o 1cm vyšší a následně si na latě už přenesli konečnou výšku stropu.

S nataženým provázkem jsme pak desky připevňovali pomocí hmoždinek. Abychom desky nemuseli držet a hledat rovinu pomocí vodováhy s nejistým výsledkem, přišroubovali jsme si vždy na desky prkýnka ve správné výšce, která se opřela o zeď a držela desku než se připevnila natloukačkami.

Vrtání do VPC bylo náročné, alespoň se to tak zdálo...protože Tomáš jaksi zapomněl, že naše vrtačka umí i vyšší rychlost 😂. Po přeputí na dvojku už to byla pohoda a žádná velká dřina. Na jednu desku jsme vždy použili 5 natloukacích hmoždinek. Desky jsme pak ještě připevnili drátem k nosníkům a zrádlovali.

Po bednění obvodu domu následovalo bednění schodiště a podbednění otvorů pro vzduchotechniku a krajního pásu stropu, kam už nevyšli stropní vložky.
 Do tohoto pásu jsme ještě doplnili zbytky roxorů, protože se nám tu stejně povalovali a místo prostého betonu budeme mít železobeton....tak trochu.

Když bylo vše řádně obedněno a podšalováno, roznesli jsme kari sítě a do setmění vázali... Druhý den ráno byla objednaná pumpa s betonem.

Samotné betonování pak proběhlo podobně jako u desky - pumpa přijela ve smluvený čas a vše si připravila. My si připravili laser s detektorem na lati a vybavení holinkami a hráběmi čekali na mix. Beton jsme rozhrnovali hráběmi a stahovali dvoumetrovou latí (vodováhou). Za dvě hodiny bylo hotovo.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ