VĚNEC PODKROVÍ - 2. ČÁST


Tak jak jsme řekli, se i stalo. Přes týden jsme připravili vše potřebné na vylití 2. části věnce podkroví a v pátek 6.12.2019 betonovali. Sice jsme byli na stavbě ve čtvrtek až do půl jedenácté a dokončovali ještě v pátek ráno, ale stihli jsme to!





Věnec je tvořen 4xR12 a třmínky R6 á 20cm. Obednění jsme dělali pomocí OSB desek. Stejně jako při bednění 1. části věnce jsme si nejdříve desky usadili do správné, vyznačené výšky pomocí přišroubovaných prkýnek, které jsme na konci odstranili. Pro přichycení dvou protilehlých desek jsme využili pér naohýbaných ze zbytků roxorových tyčí.
Když byly desky na svém místě, provrtali jsme skrz kus roxoru, na který se desky "posadily" a přirádlovali jsme je k sobě drátem dole i nahoře. Desky na prostřední nosné zdi jsme přichytili pomocí natloukacích hmoždinek, co zbyly ze šalování stropu.

Do připraveného bednění jsme usadili věnec a ve středové stěně ještě připravili prostupy na vzduchotechniku - 4x z KG trubky DN 110 a 1x z XPS 100x500. V projektu byly sice prostupy DN80, ale takový průměr se v KG ani HT nedělá a nechtěla se nám kupovat okapová trubka. Alespoň bude více místa pro protažení trubky i s izolací.


Jakmile přijel beton, pustili jsme se do toho a opět kýblovali kubík betonu do připraveného bednění. Práce to byla opět náročná a zdlouhavá a nebýt pomoci kamaráda, tak ve dvou to nedáme ani za dva dny. Děkujem

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ