INSTALACE REKUPERACE A REGULACE SYSTÉMU

Na pondělí 15.2. byla domluvena regulace systému a zprovoznění rekuperační jednotky od společnsti Thermwet. O víkendu jsme tedy potřebovali pověsit jednotku na místo a dopojit tlumiče a přívod a vývod z jednotky ven.

 


Hned v úvodu jsme zjistili, že vyvrtané díry pro přívod a odvoz vzduchu z domu ven nejsou správně. Nejdříve jsme přemýšleli, jak bychom to mohli udělat, natočit jinak kolena, posunout maličko jednotku, otočit...ale nakonec jsme museli spolknout hořkou pravdu a prostě otvory předělat. Manžel tedy naměřil, vyvrtal, vyboural. Škoda, kdybychom správně měřili hned na začátku, nemusel by se zbytečně trápit.

Na stěnu jsme navrtali konzoli pro připevnění jednotky a na ni jednotku zavěsili. Použili jsme klasické hmoždinky do stěny a šrouby s maticí. Přívod vzduchu do domu a sání odpadního vzduchu z domu jsme napojili na tlumiče a ty přidělali ke stropu pomocí stahovacích pásek připevněných do stropu vrutem v hmoždince. Přívod čerstvého venkovního vzduchu a výfuk odpadního vzduchu ven máme v EPE potrubí HR-WTW, které zamezuje kondenzaci vody na potrubí. Kdybychom měli např. SPIRO potrubí je nutné ho izolovat.



Prostupy ven jsem zatěsnila vzduchotěsným tmelem od Soudalu, který máme ještě z těsnících prací na domě. Koupili jsme tehdy 2 kyblíky a krásně vystačily na celý dům. Původní díry na vývody jsem utěsnila XPS, pěnou a z vnitřní strany sádrovým tmelem.

V pondělí dorazil technik společnosti Thermwet a jednotku zprovoznil, následně zareguloval všechny koncové prvky pomocí průtokoměru.



Pak jsme dostali krátké školení o tom, jak jednotku obsluhovat, sepsali jsme materiál, který nám zbyl z instalace rozvodů, pán si ho naložil a odvezl. Následně se nám vrátí za nepoužitý materiál v podobě zásoby filtrů na výměnu, což je super. Nemusíme řešit, že nám něco zbylo, a zkoušet to prodat přes bazar a na 4 roky máme o starost shánění filtrů méně.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ