DOKONČENÍ ROZVADĚČE A KOMPLETACE ZÁSUVEK A VYPÍNAČŮ

Po prvním nešťastném výběru elektrikáře jsme nakonec přeci jen měli štěstí a na doporučení dostali kontakt na konečně schopného a příjemného elektrikáře, který drží slovo, a opravdu své práci rozumí. Díky němu máme připojený rozvaděč a hotové zásuvky a vypínače.



Jsme moc rádi, že po těch peripetiích, prázdných slibech a zklamáních se nám panu Králi zželelo a nakonec vzal dodělání rozvaděče a dopojení, i přes to, že se mu do toho původně vůbec nechtělo. Dodělávat práci po někom jiném (a ještě tak zprasenou práci!) je vždycky hrůza. Jsme mu za to moc vděční. 

Samozřejmě se objevily hned problémy - většina kabelů byla do rozvaděče krátká, musela se napojovat, což práci zdržovalo ale naštěstí se dalo vyřešit. Chyběl kabel pro správné fungování vypínačů v chodbě - museli jsme dodělávat drážku do hotových omítek a rozebírat SDK strop! Ale i to se vyřešilo v rámci možností. Někdě chyběl kabel a už se dodělat nedalo, takže se muselo zvolit jiné řešení: například chyběl kabel aby mohl fungovat vypínač světla na půdě dole v pokoji....vyřešilo se tedy tak, že vypínač bude na půdě, hned u vlezu a dole se krabička zaslepila. Někde chyběl UTP kabel, takže jsme museli oželet datovou zásuvku. Pro videotelefon zas chyběl přívod... Prostě neustále něco.

Když jsme ale viděli zapojený rozvaděč a namontované zásuvky a vypínače, byli jsme nadšení. Konečně jsme se dočkali. Prozatím je hotovo. Je zapotřebí ještě dopojit datové zásuvky a zkompletovat prvky chytré domácnosti, kdy chceme automaticky ovládat žaluzie za pomoci čidel větru a slunce a také rekuperaci za pomoci čidel vlhkosti a CO2.



 

Jinak od původního elektrikáře doteď nemáme peníze zpět za materiál, který jsme nikdy neviděli - takže doufáme, že se vše ještě dořeší nebo se budeme muset obrátit na soud. 

EDIT: Skutečně jsme se obrátili na právníky. Byla poslána předžalobní výzva, na kterou elektrikář nereagoval, následně byl vydán elektronický platební rozkaz soudem. No a nyní je zahájeno exekuční řízení. Bojím se, že peněz se stejně ani tak nedočkáme. Protože domoct se svých práv je v našem státě někdy opravdu složité. Poctiví lidé platí a živoří a šmejdi si vesele jezdí v nových autech a jezdí na dovolené, protože oficiálně "nic nevlastní".


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ