DOKUMENTY, VYJÁDŘENÍ, STANOVISKA A DALŠÍ ÚSMĚVNÉ ZÁLEŽITOSTI PŘED STAVBOU


Před stavbou domu je potřeba nemalé množství papírů, žijeme přece v 21. století a chráníme přírodu, že ? ;) Co jsme tedy potřebovali my...


vyjádření pro stavbu rodinného domu
Radonový průzkum
Ten jsme naštěstí dostali od obce, která ho nechávala zpracovat pro celou oblast při přípravě parcel. Takže ušetřené penízky.
Výškopis a polohopis
Tady nám pomohla Tomášova sestřenka a i přes naše protesty za něj nic nechtěla, moc děkujeme :) .
Hydrogeologický průzkum
Ten už jsme od nikoho nedostali, ale našli jsme super pána, který ho zpracoval za 3.500,-. Oproti jiné nabídce, která byla na 12 tisíc, jsme tedy také ušetřili.
Projektová dokumentace
Rozhodli jsme se pro individuální projekt a prováděcí dokumentaci a to hned z několika důvodů. Individuální projekt proto, že typové projekty jsou většinou dělané na rovinatý pozemek, což ten náš zrovna není. Navíc žádný typový projekt se nám nezamlouval a za každou změnu projektu bychom platili takové sumy, že bychom se, věřím, dostali na stejnou cenu, jako za projekt individuální. Prováděcí dokumentaci proto, že u pasivního domu musí být vyřešeny tepelné mosty a dodrženy technologické postupy a skladba konstrukcí. My jakožto nestavebníci potřebujeme kuchařku,podle které stavět. Tahle "kuchařka" nás vyšla na 125.250,-. Někdo řekne, že je to hodně, ale nám cena přišla adekvátní. Průměr mezi nabídkami, které jsme obdrželi.
Dokumentace pro NZÚ
Chceme žádat od dotaci Nová Zelená Úsporám oblast B.2 a dostat tak zpět 567.600,-. Krycí list technických parametrů a energetické hodnocení budovy vyšly na 18.150,-
Vyjmutí půdy ze ZPF
Za vyjmutí 167 m2 ze Zemědělského půdního fondu zaplatíme 14.669,-. Žádost se podává před stavbou, ale příkaz k zaplacení přijde většinou mnohem později. Zatím čekáme, paní na úřadu říkala, že řízení zahájí až v příštím roce.
Vyjádření dotčených orgánů
Přesný seznam vám řeknou na stavebním úřadě, protože ne vždy se musí všichni vyjadřovat. My jsme potřebovali stanovisko územního plánování, vyjádření správy CHKO, odboru životního prostředí a hygieny. Dále vyjádření vlastníků sítí (ČEZ, Innogy, CETIN a SČVAK) a vyjádření obce o napojení kanalizace a komunikace. Pro komunikaci s úřady jsem si založila datovou schránku - založení během pár minut na poště + aktivace online. Za vyjádření orgánů jsme neplatili nic, kromě vyjádření obce - tam byl poplatek 500,-.
Vyjádření sousedů
Sousedy máme jen jedny, takže to bylo víceméně bez problému. Stejně jako my začínali stavět, takže jsme se jen sešli a bylo hotovo. Podpis na situačku jsme získali bez problémů.
Stavební řízení
Stavební řízení trvalo přesně 16 dní. Šli jsme cestou společného oznámení záměru, takže nám byl vydán "Společný územní souhlas a souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru". Správní poplatek činil 1.000,-





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ