VÝBĚR POZEMKU


Seznam toho, co vše je potřeba zařídit nebo si rozmyslet před stavbou je hodně dlouhý. Jen ve zkratce zkusíme uvést, co všechno jsme zařizovali my. Jako první to byl pozemek.





Pro stavbu domu potřebujete logicky místo, kde ho postavíte. My jsme pozemek vybrali vlastně celkem náhodou. Narazili jsme na prodej kompletně zasíťovaných pozemků přímo od obce, zjistili jsme víc informací, několikrát se jeli na místo podívat a pak náš pozemek i koupili.

Velká výhoda je, když máte rodiče (jako já maminku), kteří vám pravidelně od narození spoří a vy tak máte něco do začátku

Pozemek jsme koupili na úvěr ze stavebního spoření bez zajištění, tak abychom s ním mohli ručit pro hypotéku. Na hranici pozemku jsou všechny přípojky - elektřina, plyn, voda, kanalizace. Orientace vůči světovým stranám ideální - vjezd ze severozápadu, oslunění z jihu nebrání ani stromy ani zástavba :). Sice malinko z kopce , ale srovnání pro stavbu půjde i bez opěrných zdí. Cena přijatelná. V době, kdy se všude v okolí pohybovaly ceny pozemků okolo 1000 Kč/m2, jsme my platili přívětivých 700 Kč/m2. Bohužel radost z ceny nám hned zkraje zkazili, protože podle nové legislativy jsme museli platit nejen 21% DPH ale ještě další 4% jako daň z nabytí nemovitosti. Starosta nám jen nonšalantně oznámil, že kdybychom kupovali před 2 lety, nic z toho neplatíme... Děkujeme, to potěší!

Celkově máme pozemek 1166 m2




Před samotnou stavbou se jezdíme na pozemek občas kouknout, posekat trávu nebo rozmýšlet jak a kde co bude.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ