VODOVODNÍ A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY


To bychom nebyli my, abychom se vším neměli problémy. A tak se problémy nevyhnuly ani přípojkám.


Začali jsme kanalizační přípojkou, kterou jsme ale ani po vyhrabání cca 3x3m velké a přes dva metry hluboké jámy nemohli najít. Snažení o nalezení kanalizace jsme proto vzdali s tím, že zavolám starostovi, aby nám potvrdil, že vůbec kopeme na správném místě a dořešíme to později.

Přesunuli jsme se proto na přípojku vodovodní. Tu jsme našli téměř okamžitě, protože jsme se tentokrát mohli orientovat podle hrnku v příjezdové cestě. Bohužel ani tady to nebylo bez problémů. Správce sítě totiž přípojku ukončil na našem pozemku, tak, že trubka byla sice pod terénem ale zatočená vzhůru.

To jsme ale samozřejmě nevěděli, bagr o trubku zavadil a ... začala stříkat voda. Žádná tragédie se díky bohu nekonala, dírka byla cca 1mm velká a voda vyloženě nestříkala. Spíše se tak jemně rozprašovala. I tak jsem volala hned správce sítě, aby nám vodu zavřeli.

Další problém ovšem nastal, když jsme pokračovali s výkopem pro přípojku k domu. V našem jílovitém podloží se zkrátka drží spousta podzemní vody, jak je vidět i na úvodní fotce. Voda se řinula ze stěny výkopu a hromadila se v dolní části výkopu. Pro přípojku vody zase žádná tragédie ale obáváme se spodní vody, až budeme kopat základy 😕.

Update: Místní bagrista nám našel kanalizaci - jinde než měla být a ještě až pod chodníkem.

Taky jsme zabetonovali a zaházeli vodoměrnou šachtu ve vjzedu na pozemek.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ