VÝSTAVBA ZTRACENÉHO BEDNĚNÍ A ZALÉVÁNÍ


Přes týden jsme vozili bednění na své místo a dokoupili další potřebný materiál - paletu cementu a 14 tun písku, abychom si opět dali super náročný víkend.


Začali jsme vystavěním bloků ztraceného bednění základů domu až do 4. řady. Poslední tvárnici jsme usadili jen tak tak předtím, než přišla velká průtrž. Naštěstí to byla jen přeháňka a za 40 minut nebylo po dešti ani památky, vykouklo sluníčko a mohli jsme vesele pokračovat. To už jsme se přesunuli na založení 1. řady parkovacího stání.

Druhý den jsme na založenou řadu vyskládali bloky ztraceného bednění do 5. řady. Stání má o jednu řadu navíc než základová deska protože máme mohutnou izolaci v podlaze. Od desky je to k podlaze 30 cm. Jedna řada navíc tedy zajistí, že zámkovka parkovacího stání bude o cca 5 cm níže než podlaha v domě.

Po obědě jsme potom zase roztočili míchačku a začali jsme zalévat ztracené bednění. Tomáš míchal a dopravoval beton, zedník zaléval bedění kyblíčkem vždy od rohů, tak aby se beton hezky spojil a zatekl všude kam má. Já se pak starala o vodu a cement a průběžně odklízela odpad. Ke konci dne jsme měli jednu celou stěnu s přesahem do těch navazujících.

Žádná lehká práce a navíc to jde dost pomalu. Přes týden chceme dovylít ztracené bednění domu a přes víkend pak i parkovacího stání.

Komentáře

  1. Dobrý den mohu se zeptat na poměr lopat cementu a písku dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      přesně si už nevzpomeneme ale myslím, že 3 lopaty písku, 1 cementu

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ