PŘÍPRAVY NA ZALITÍ ZÁKLADOVÉ DESKY - vol.2


Naše zpoždění stále víc narůstá, nicméně o prodlouženém víkendu jsme šlápli na plyn a konečně dokončili vše potřebné pro betonáž. Hlavně díky pomoci rodiny a známých.


Když jsme měli 2 páry rukou navíc, všechno šlo neuvěřitelně rychleji. Navíc jsme se přestali spoléhat na bagristy z okolí a bagr si vypůjčili v místních stavebninách. Tomáš je neuvěřitelný a co zvládne s malým 2tunovým bagrem je dech beroucí. Kam se na něj hrabe bagrista z předminulého víkendu, který nám práci spíš ztěžoval, než aby nám ji ulehčil...a to měl větší bagr.

Tomáš si vytvořil nájezdy a zasypal zbývající prostory hlínou, která se pořádně zhutnila. Na položenou geotextilii se pak pořádně několikrát zhutnila 10 cm vrtsva štěrku frakce 0-32. 


Stihli jsme i osadit veškeré prostupy kanalizace do plánované výšky nad desku. Půlmetrové KG trubky jsme uřízli na požadovanou délku a okraje seřízli pro snadnější zasunutí do hrdla. Namísto použití víček jsme prostupy jen pořádně oblepili, aby do nich nezatekl beton při lití desky.
V neděli jsme pak položili a svázali kari sítě. Na to jsme měli připravené pytlové úvazky - dráty s očky na koncích a plánovali jsme použít rádlovačku. To ale nevyšlo, takže jsme koupili háček, upevnili ho do aku vrtacího šroubováku a s lehkým prstem na spoušti uvazovali.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ