ODBEDNĚNÍ STROPU, ZALOŽENÍ A ZDĚNÍ PODKROVÍ


Po týdnu od vylití stropu jsme odbednili obvod a o víkendu založili zdi podkroví. Přes týden se pak zdilo, co svaly, počasí a psychika dovolili...


Psala jsem, že natloukací hmoždinky drží perfektně - bohužel až moc... Zkoušeli jsme všemožně hmoždinky vyšroubovat, ale bit se i na nejnižší rychlost aku šroubováku dvakrát protočil a hlavička už byla zničená. Ručně povolit šrouby taky nešlo. Už jsme uvažovali, že je budeme muset navrtávat, ale při představě, že budeme vrtat 100 šroubů se nám udělalo nevolno. 
Nakonec zvítězila hrubá síla a páčidlo. Desky jsme vypáčili a hmoždinky pak vyndali. Vyčnívající drátky  jsme ukroutili. Tradá, hotovo. Ale dalo to zabrat.

Zdivo jsme zakládali na normální zdící maltu pevnosti M10. Přízemí jsme zdili na izolační cihly a podkroví na cihly vyrovnávací-obojí délky 50cm. Podcenili jsme ovšem přípravu a měli málo pytlů malty. Jeden výlet do OBI ovšem vše spravil a mohlo se vesele pokračovat ve zdění. Pár vyrovnávacích cihel nám chybělo, a shodou okolností "pár" normálních cihel přebývalo... Vzali jsme proto 230mm flexu a cihly seřízli na potřebnou výšku. Další problém vyřešen.           



Rada mimo mísu - při objednávání cihel si všechno raději třikrát přepočítejte a ideálně rozkreslete do poslední cihly. Kdybych to totiž udělala, nestalo by se, že nám některé cihly (jako právě ty vyrovnávací) chybí a některé (normální bloky 175mm) přebývají. Aktuálně tedy máme 9 palet Vapis blok 6DF 175mm navíc, tak kdyby někdo sháněl ... 😁            

Zdění bylo pak už vcelku sranda, díky zkušenostem z přízemí. Stačilo usadit rohy a zdít podle provázku, plus kontrolovat rovinnost pomocí vodováhy. Na severní a jižní straně končíme třetí řadou cihel, na kterou přijde věnec pro pozednici krovu. Štítové strany, vikýř a středovou nosnou stěnu zdíme až do deváté řady, na kterou také přijde věnec.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ