PŘÍPRAVY NA MONTÁŽ OKEN A REALIZACE SCHODIŠTĚ


Protože se nám na únor nezvykle oteplilo a střecha je hotová, pustili jsme se opět do práce na stavbě. Bylo potřeba připravit špalety k nalepení pásek pro montáž oken a také založit poslední příčku v přízemí. Tu jsme při zdění přízemí nestihli, protože nám chyběly zakládací izo bloky a než přišli, už jsme se věnovali stropu a nezbyl čas. Příčku jsme chtěli abychom mohli konečně na stavbě udělat schody!


Okna vybraná, zaměřená, záloha zaplacená a blíží se termín montáže. Nejvyšší čas vše připravit. Jelikož má VPC zdivo zámky, okraje stavebních otvorů nejsou hladké. Těsnící páska kolem oken by se tak lepila špatně a tak jedno z přání firmy Winlux bylo srovnat špalety. Nakonec jsme se rozhodli zrovnat špalety sádrovou omítkou. U těch rovnějších otvorů jen zahladit do roviny, u otvorů, kde máme větší odskoky cihel srovnat podle latí. Práce to byla příjemná a relativně rychlá. S výsledkem jsme spokojeni.


                                                                                                                                                                  


Šalování schodů nám dělali stejní borci jako střechu. Použili zbylé dřevo a prkna ze střechy a připravili i armorování - opět zbytky ze stavby. Nakonec jsme za to rádi, protože tohle bychom vážně nezvládli! Problém totiž byl že nemáme podestu a místo toho máme 4 velké trojúhelníkové schody a také, že schodiště je na jedné straně otevřené a není možnost se tam uchytit k příčce. Kluci si ale poradili a udělali bednění pro celé schody a my pak "jen" zalili betonem. Do schodů padly necelé 2 kubíky betonu C20/25 s jemnou frakcí (4-8) štěrku

 Výška schodu nám vyšla na téměř 18 cm a šířka schodiště je dle projektu 1m.




                                                                                                                                                                          






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ