VENKOVNÍ ROZVODY ELEKTŘINY

Výkopy na venkovní rozvody elektřiny nám dlouho ležely ladem, protože elektrikáři neměli čas se na stavbě ukázat každý den. Ale trochu jsme zaurgovali, objednali bagr a ikdyž se některé rozvody dodělávaly ještě v sobotu ráno, vše se stihlo.

Přívod do domu je veden kabelem desítkou. Navíc je ještě k přípojce přiveden i kabel pro internet, protože CETIN má na hranici pozemku přípojku. Kabel pro internetové připojení je veden ve svojí chráničce odděleně od přívodního kabelu elektřiny.

Z domu pak máme vyvedeny kabely na pohon brány, k brance pro videotelefon, podél příjezdové cesty pro světla a kameru na autostání.  Dál k nádrži na dešťovou vodu pro čerpadlo, k budoucímu zahradnímu domku pro světlo a zásuvky, podél terasy pro světla a dva zahradní sloupky se zásuvkami, z toho jeden s rezervou pro bazén (nebo biotop). Celkově dost kabelů, a bylo dost problematické je všechny protáhnout do domu k rozdělovači skrz chráničku DN 100 - proto jestli někdy budeme stavět další dům, dáme minimálně 150 nebo i větší 😁.








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ