KUCHYŇ A SVĚTLA

Hned jak byly hotové stropy, domluvili jsme aktualizaci nabídky osvětlení od místní firmy a rovnou i instalaci. Po položení dlažby, jsem ihned dávala info truhláři, že už konečně může montovat naši kuchyň, kterou už má pár měsíců hotovou. Obojí se tak zkompletovalo v jednom týdnu a já měla ohromnou radost z výsledku.  




Kuchyň se začala montovat ihned v pondělí od rána (půl sedmá!) a za jeden den měli hotovo. Neuvěřitelná rychlost a za mě naprostá spokojenost.

Kuchyň máme jednoduchou ve tvaru I s poloostrůvkem, na kterém je varná deska. Zleva máme vestavnou lednici Siemens KI87VVFF0, vetavnou myčku Electrolux 600 pro satelite clean EES47300L, dřezovou skříňku se dřezem Franke BFG 611-62 Grafit. Baterie FN 6100 je také od Franke a dávkovač saponátu od Nimco. Pod dřezem jsou koše na tříděný odpad z linky z Ikea - série HÅLLBAR. Větší koše na tříděný odpad od značky Curver máme ještě ve spižírně. Vedle dřezu máme zásuvkovou skříň a vysokou skříň s vestavnou troubou Amica TXB 123 TCPDNB Pyro a mikrovlnnou troubou skrytou ve skříňce - tu máme původní, ještě z bytu. Žádná vestavná se mi nelíbila a ani jsem nebyla přesvědčena, že ji používáme natolik aby se vyplatilo investovat do nové. Na ostrůvku je pak indukční varná deska Electrolux 600flex infinite EIT61443B a odsavač par plánujeme ze stropu - pravděpodobně válcový v bílé barvě, ale zatím nemáme vybráno.

Dvířka jsou Egger PerfectSense Matt W1100 PM Alpská bílá, pracovní deska Egger Dub halifax Premium H1180, kování Blum, černé úchopové lišty - madla ve tvaru C. Pod vrchními skříňkami je LED pásek (studená bílá) v černé liště. Linka má délku 356 cm a ostrůvek je pak 188x98cm a je to paráda. Menší bych určitě nedělala.

Hned první den jsme uvařili večeři na nové varné desce a další den zkusili i myčku a troubu a postupně zaplňovali skříňky nádobím.




Ve čtvrtek ráno dorazili na montáž světel. Snažili jsme se světla příliš nekombinovat a vybírat ze stejných sérií. V chodbě máme zapuštěné LED panely Panlux 12 a 18W v teplé bílé. V koupelnách pak stejné zapuštěné panely ale 6W ve studené bílé. V kuchyni opět zapuštěné panely 12W. V obýváku a nahoře v pokojích máme přisazené LED panely EGLO Zubieta s kovovým černým rámečkem o průměru 300, 450 a 600 mm - jsou s ovladačem a pamětí, takže se dá navolit intenzita i teplota světla. V obývacím pokoji máme navíc LED pásek kolem sníženého podhledu. Pásek je v teplé bílé a pomocí ovladače lze ovládat intenzitu osvětlení. V technické místnosti je podlouhlé přisazené světlo - nic extra ale líbí se nám. Stejně tak v úklidové místnosti pod schody, v šatně, spižírně a na půdě jsou obyčejná kulatá nebo hranatá přisazená světla Solight.
 




 
Nad jídelním stolem jsou potom závěsné lustry v černé barvě s prvky dřeva. Stejné bychom rádi i nad schodiště - zatím ale necháváme bez světel a rozhodneme se později. Později se osadí i LED pásky v koupelnách v nikách ve sprchovém koutě a u vany. Tam je potřeba zaměřit přesně až po obložení, aby se pásek vyrobil přesně na míru, protože musí splňovat vysokou odolnost vůči stříkající vodě.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ