INTERIÉROVÉ DVEŘE

Interiérové dveře jsme vybrali falcové, plné, hladké, bílé v CPL provedení s antracitovými obložkami a kováním. Poptávali jsme několik dodavatelů i různé dveře - Sapeli, Masonite, Solodoor, Erkado....Nakonec jsme vybrali dveře Prüm a jsme spokojení.


Původně jsme o dveřích Prüm ani neuvažovali, protože jsme se báli ceny. Jelikož jsme ale měli menší otvory, ostatní výrobci nabízeli pouze dveře v atypických rozměrech, kdežto Prüm neměl problém ani v základu, protože dveře mohou být i podle německé normy, kde to vycházelo akorát. Dokonce jsme chytli i akci, a měli zesílenou hranu bez příplatku. Výroba sice nakonec trvala 12 týdnů, oproti slibovaným 8-10 týdnům, ale nevadilo nám to.

Zvolili jsme i montáž od firmy - bohužel v poslední době už volíme více věcí dodavatelsky a méně svépomocí. Kombinace toho, že už nemáme tolik času a jsme unavení jak fyzicky tak i psychicky...

Samotná montáž trvala tři odpoledne. První den pán připravil obložky v podkroví, druhý den v přízemí a třetí den už se jen zkompletovali dveře a doladili detaily.

Obložky se nejdříve smontují, usadí do otvoru, vyrovnají a přichytí svorkami. Následně se obložky s nasazeným dveřním křídlem zapění nízkoexpanzní pěnou a do druhého dne nechají zatvrdnout.



Začistí se zatvrdlá pěna, která vylezla ven, osadí se protikus obložek a navrtá kování. Jako poslední se obložky vespod zasilikonují a okolo zdi, kde je potřeba zaakrylují. A je hotovo. Nezní to jako kdovíco těžkého, ale vsadím se, že nám by to trvalo hrozně dlouho a ještě bychom si museli pořizovat svorky a bůhví co dalšího.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ