POSTUPNÉ ZAŘIZOVÁNÍ - SPIŽÍRNA, SKŘÍŇ V TECHNICKÉ, ŠATNA

S nastěhováním přibyla nutnost mít potřebné úložné prostory. Věcí máme hodně a je potřeba je někam uložit. Pustili jsme se proto zatím do polic ve spižírně a skříně v technické. Pak přišla na řadu šatna u ložnice. Vše jsme chtěli řešit efektivně ale zároveň levně - přeci jen peníze už docházejí.


Do spižírny jsem vymyslela police do L s místem pro koše na třídený odpad. Police jsou z IKEA, konkrétně  police Utrusta (80x37), které jsou do skříně ale mě se hodily rozměrově a hlavně cenově úplně nejlépe. Police jsou umístěny na ocelových konzolích a unesou toho opravdu dost. Jsou velmi prostorné a spižírna je tak krásně využitelná. Nejdříve jsem ani nevěřila, že ji celou zaplníme, ale teď už místo nemám a hodilo by se další. Spoje desek jsme přesilikonovali. Častý dotaz na koše - kupovány z mall.cz - koš heidruh 60l (mají zelený, modrý a žlutý, takže dva jsem přestříkala sprejem na požadované barvy.)





Skříň v technické místnosti bude sloužit na boty, bundy, pracovní oblečení, batohy a tašky, věci na praní a další věci, které tak nějak nijak nezapadají... Takže je zde třeba malý bazének pro syna, podložka na jógu, věci na plavání apod.

Samotná skříň je PLATSA z IKEA. Jenotlivé rámy jsou široké 60 cm na boty, 2x 80 cm na oblečení. Hloubka rámu je 40 cm a výška je 180+60 cm. Část na boty má police po celé své výšce a nahoře pak police na batohy a tašky. Části na oblečení mají tyč na ramínka, věšáčky a dole dvoje výsuvy pro kovové koše.

Vršek skříně plánujeme zadělat sádrokartonem aby vypadala jako "vestavěná" ale hlavně abych nemusela utírat nahoře prach.

Šatna v podkroví byla trochu výzva. Nejdříve jsem chtěla skříně na míru - využít co nejvíce prostoru. Pak jsem ale zjistila, že bude lepší (a levnější) pořídit jen dvě šuplíkové komody a dvě šatní tyče. Alespoň to člověka donutí udržovat pořádek a zbavovat se věcí, které opravdu nenosí. Šuplíky jsou skvělé, pokud se člověk naučí správně skládat věci. Dřive, v klasické skříni, jsme měli komínky s tričky... no netřeba říkat, že komínky nikdy nevydržely hezké víc jak dva dny a trička vespod byla odsouzena k nikdy nenošení. Teď trika skládám na výšku do šuplíku, takže jsou všechna vidět a všechna jsou stejně dostupná. Nakonec by nám stačila ta komoda jen jedna ...

Komoda je LIMFJORDEN z JYSK a šatní tyče BOAXEL z IKEA. Háčky na stěnách jsou nalepovací z KIK, ovšem přilepili jsme je nakonec mamutem protože ta originální lepivá část byla na nic a háčky padaly.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DRENÁŽ A ZÁSYP ZÁKLADŮ

HYDROIZOLACE SOKLU A ZATEPLENÍ XPS

RASTRY PRO SÁDROKARTONY A ZATEPLENÍ PODKROVÍ